Μνημόνιο Συνεργασίας με την Enterprise Greece

Η σύμπραξη της Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών, με το Enterprise Europe Network Hellas, μέλος του ευρωπαϊκού Enterprise Europe Network, είναι στρατηγικής σημασίας.
22/12/2023

Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) υπέγραψαν την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Enterprise Europe Network Hellas.

Την Enterprise Greece εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ Μαρίνος Γιαννόπουλος, και το Enterprise Europe Network Hellas, ο Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, το οποίο είναι και ο συντονιστής της Κοινοπραξίας, Δρ Κωνσταντίνος Βαβέκης

Στους στόχους του Μνημονίου είναι:

  • Η ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών εξαγωγικών ΜμΕ, των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους.
  • Η προβολή της χώρας και των επενδυτικών δυνατοτήτων και ευκαιριών που προσφέρει, σε σημαντικές αγορές εξαγωγής κεφαλαίου.
  • Η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της χώρας μέσω της κινητοποίησης, μεθοδικής καθοδήγησης και διεθνοποίησης των εξαγωγέων.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν να αξιοποιήσουν συνέργειες και τυχόν συμπληρωματικότητα δράσεων και δικτύων τους για να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η σύμπραξη της Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών, με το Enterprise Europe Network Hellas, μέλος του ευρωπαϊκού Enterprise Europe Network, είναι στρατηγικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα δρομολογηθούν ενημερωτικές δράσεις, παροχή πληροφόρησης στις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, δράσεις υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών καθώς και προβολής και δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Ήδη, η Enterprise Greece και το Enterprise Europe Network Hellas έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται, στο πλαίσιο δύο εκδηλώσεων. Στις 29 Νοεμβρίου 2023, η Enterprise Greece συμμετείχε στην Εκδήλωση Εορτασμού των 30 χρόνων της Ενιαίας Αγοράς και των 15 χρόνων του Enterprise Europe Network, όπου ανακοινώθηκε και η στενότερη συνεργασία με την επικείμενη υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Στη διεθνή έκθεση Anuga 2023, οι δύο φορείς συνδιοργάνωσαν επιτυχώς πενήντα B2B συναντήσεις.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Enterprise Europe Network Hellas, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Ως Enterprise Greece αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trade Promotion Europe, επιθυμούμε στενότερη συνεργασία με το Enterprise Europe Network Hellas προς όφελος τόσο των ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων εταιρειών, αξιοποιώντας τη συλλογική μας τεχνογνωσία και τα δίκτυά μας για να ενισχύσουμε τις εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και να προωθήσουμε την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, o Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ Κωνσταντίνος Βαβέκης ανέφερε «Ως Συντονιστές του Enterprise Europe Network Hellas, πιστεύουμε ότι η συνεργασία με το Enterprise Greece αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και προβολής των ελληνικών εξαγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η προβολή της χώρας και των επενδυτικών δυνατοτήτων και ευκαιριών που προσφέρει, σε σημαντικές αγορές εξαγωγής κεφαλαίου, καθώς και η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της χώρας μέσω κινητοποίησης, καθοδήγησης και διεθνοποίησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι οι κυριότεροι στόχοι αυτής της συνεργασίας». 

 

Λέξεις Κλειδιά: 
 

Τελευταία νέα