Sustainable Fashion Fair από το ΒΕΑ, μέλος του Enterprise Europe Network Hellas

Ένα μοναδικό διήμερο για ανθρώπους των επιχειρήσεων μόδας και ευαισθητοποιημένους καταναλωτές.
15/04/2024

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Enterprise Europe Network Hellas, στηρίζοντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μόδας, πραγματοποιεί το διήμερο Sustainable Fashion Fair το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου από τις 12.00 έως τις 21.00, σε συνεργασία με το Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή). 

Στόχος του event είναι να αναδείξει τη σημασία της βιώσιμης μόδας, αλλά και τις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα και αξεσουάρ.

Δύο ημέρες με διαδραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολή ταινιών και ένα market με μια μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι αρωγός στη Βιώσιμη Ανάπτυξη των κλάδων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της κλωστοϋφαντουργίας, του έτοιμου ενδύματος και της μόδας.

Το Impact Hub Athens διαθέτει μεγάλη εμπειρία, στη διοργάνωση δράσεων για την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της συνειδητής κατανάλωσης.

Το Sustainable Fashion Fair πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου EcoFashionEU – Promoting the sustainability of small and medium textile and fashion manufacturers, στο οποίο συμμετέχει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στη διαφάνεια, στις δίκαιες πρακτικές εργασίας και στην περιβαλλοντική διαχείριση, μπορούμε να βοηθήσουμε στην προώθηση θετικών αλλαγών εντός της βιομηχανίας μόδας, αλλά και να προχωρήσουμε προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες

Η είσοδος στο market και στις δράσεις είναι δωρεάν. Ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα από 30 brands και να επιλέξουν ανάμεσα σε ποικιλία ρούχων με μοναδικό design από brands όπως τα παρακάτω: Hallelujah, Keeklos, LoveCuts, Christiana Vardakou Atelier, It's a shirt, Convertart, FG Fashion Designer, Pepper Vally, Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει, Mary Stasini, Oratia Organic Underwear, Daphne Alex, Eating the Goober, και Valasi. Επίσης, θα υπάρχουν χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ από τα brands Apiliotis Jewelry, Amalthea Athens, Print Silk, Fibra Fibra & Fingerprint, ενώ θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι ακόλουθες εταιρείες με είδη σπιτιού: Handmade by M. Και Tsakonika Ifanta. Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης, το brand Pico, θα παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποτυπώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα, ή αυτό κάποιου αγαπημένου προσώπου σε ένα σεβαλιέ δαχτυλίδι ή σε ένα κρεμαστό.

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 20/04, 18.00 | Προβολή ταινίας Traceable της Jennifer Sharpe, 2014, διάρκεια: 1h 07, στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.

To Traceable είναι ένα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται το θέμα της ιχνηλασιμότητας ενός ενδύματος στη γρήγορη βιομηχανίας της μόδας. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ του 2014 που αναδεικνύει την αποσύνδεση μας από την αλυσίδα παραγωγής ρούχων. Πού, πώς και ποιοί φτιάχνουν τα ρούχα μας; Μέσω συνεντεύξεων με ειδικούς του κλάδου με την παράλληλη καταγραφή του ταξιδιού της σχεδιάστριας Laura Siegel στην Ινδία, η ταινία εξερευνά τις σχέσεις μας με τις κοινότητες που πλήττονται από τα ρούχα που καταναλώνουμε. H ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.

Κυριακή 21/04, 16.00 | Εργαστήριο υφαντικής από την Χρύσα Γεωργίου με το project Υφαίνειν.

Κυριακή 21/04, 18.00 | Προβολή ταινίας Fashion Reimagined της Becky Hutner, διάρκεια: 1h 40, με αγγλικούς υπότιτλους.

H ταινία ακολουθεί τη διαδρομή της Amy Powney, κόρη ακτιβιστών/τριών για το περιβάλλον, από το περιθώριο στο κέντρο της βιομηχανίας μόδας καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει μια συλλογή ρούχων που θα είναι ηθική και βιώσιμη σε όλα της τα στάδια.

Σάββατο 20/04 και Κυριακή 21/04: Εργαστήριο για παιδιά

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου το History Line μέσα από το συνεχιζόμενο εργαστήριο του και χρησιμοποιώντας τα παιδικά βιβλία Ιστορίας & Ενδυματολογίας του, θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν παίζοντας την μοναδικότητα της Ιστορικής Ενδυμασίας.

 

 

Τελευταία νέα