Το Enterprise Europe Network στο πρώτο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων

Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Λακωνίας και τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αποτελούν ένα τεράστιο πλεονέκτημα και με τη σωστή υποστήριξη μπορούν να γίνουν και εξαγωγικό προϊόν.
21/07/2023

Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων με τίτλο «Η Λακωνία σε Πρώτο Πρόσωπο»  που διεξήχθη  το τριήμερο 14-16 Ιουλίου στο λιμάνι του Γυθείου. Το νέο μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικής Υποστήριξης Enterprise Europe Network παρουσίασε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στις τοπικές επιχειρήσεις. Παρουσίασε επίσης το επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του Ινστιτούτου για τη διασύνδεση της αγροδιατροφής με την εστίαση και την οικονομία.

Στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ευχήθηκε η τεράστια προσπάθεια του Επιμελητήριου να φέρει τη Λακωνία όχι απλά σε πρώτο πρόσωπο, αλλά πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και στην ανάπτυξη. Ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε πως προκειμένου να πετύχει αυτή η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας πρέπει η Κυβέρνηση να έχει στο επίκεντρο την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καθώς, όπως και ο ίδιος παρατήρησε, η πλειονότητα των εκθετών του φεστιβάλ είναι επιχειρηματίες αυτού του μεγέθους.

«Από αυτή την έκθεση λακωνικών προϊόντων δεν θα μπορούσε να λείπει η ΓΣΕΒΕΕ. Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Λακωνίας και τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αποτελούν ένα τεράστιο πλεονέκτημα και με τη σωστή υποστήριξη μπορούν να γίνουν και εξαγωγικό προϊόν. Η μικρή επιχείρηση χρειάζεται πραγματικά συνεργατικά σχήματα ώστε να μεγαλώσει, να γίνει πιο ανταγωνιστική, να δημιουργήσει υπεραξία, αλλά και νομοθετική πρωτοβουλία για τα clusters. Η ΓΣΕΒΕΕ από το 2005 και μετά έχει δημιουργήσει 12 clusters στη χώρα τα οποία πάνε εξαιρετικά καλά. Από το περίπτερό της λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει ένα δίκτυο που αποτελείται από 450 οργανισμούς και 3.000 συμβούλους οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν και υποστηρίζουν 17 βιομηχανικούς κλάδους, το Enterprise Europe Network, στο οποίο συμμετέχει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ όπως και το Επιμελητήριο Αρκαδίας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στην ομιλία του.

Πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες και παραγωγοί που επισκέφθηκαν το Περίπτερο στην διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που μπορούν να αποκτήσουν μέσα από συνεργασίες και εξειδικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση σε πολλά και διαφορετικά πεδία με κυρίαρχο αυτό της μετάβασή τους σε πιο βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα και τις εξαγωγές.

Να σημειωθεί ότι το 1ο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων διοργανώθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο Λακωνίας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

 

Τελευταία νέα