Δυναμική παρουσία και διακρίσεις για το Enterprise Europe Network-Hellas στα βραβεία Network Stars Awards 2014

02/10/2014

Στις 23 Σεπτεμβρίου έγινε η ετήσια απονομή των βραβείων Network Stars Awards για τις ιστορίες επιτυχίας του δικτύου Enterprise Europe Network από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, ξεχώρισε με δύο διακρίσεις, καθώς η ελληνική εταιρεία Campervan Rental Service, με τη διαμεσολάβηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία "Νέοι Ορίζοντες", ενώ η ελληνική εταιρεία Crypteia Networks, με τη διαμεσολάβηση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, διακρίθηκε ως καλή πρακτική επιχειρηματικής υποστήριξης και ήταν μία από τις τρεις φιναλίστ μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην κατηγορία "Νέα Επιτυχία".

Η ΕΕ διοργάνωσε φέτος τα βραβεία European Enterprise Network Awards ως ξεχωριστή εκδήλωση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που τα βραβεία διοργανώνονταν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου "Enterprise Europe Annual Conference". Με αυτήν την πρωτοβουλία, η ΕΕ επισημαίνει τη σημασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ως παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Daniel Calleja, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπο των Ευρωπαϊκών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο θεσμός αποτελείται από 3 κατηγορίες βραβείων με στόχο να επιβραβεύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στην ευρωπαϊκή αγορά αξιοποιώντας τις σχετικές υπηρεσίες και την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network.

Στην κατηγορία "Νέοι Ορίζοντες" (New Horizons) το βραβείο, το οποίο αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναπτύσσονται αξιοποιώντας εκδηλώσεις και αποστολές του Enterprise Europe Network, απονεμήθηκε στην πρωτοβουλία Exploring New Frontiers in Greece μεταξύ της γερμανικής εταιρείας TMTM και της ελληνικής εταιρείας Campervan Rental Service, η συνεργασία των οποίων ολοκληρώθηκε με τη διαμεσολάβηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. H συμμετοχή της TMTM στην εκδήλωση Mission for Growth στην Αθήνα το 2013 οδήγησε σε τρεις συμφωνίες συνεργασίας για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και για να αναλάβει η γερμανική εταιρεία το μάρκετινγκ των υπηρεσιών της ελληνικής εταιρείας στην Πελοπόννησο.

Στην κατηγορία "Νέα Επιτυχία" (New Success) το βραβείο, το οποίο αφορά σε επιχειρήσεις που αξιοποίησαν τις υπηρεσίες καθοδήγησης του δικτύου, απονεμήθηκε στην ουγγρική εταιρεία Αteknea Solutions Hungary LLC και στην ισπανική Virtual Solutions, οι οποίες συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη ενός διαδραστικού tablet υπολογιστή για άτομα με οπτική εξασθένηση της όρασης. Στην κατηγορία "Νέα Επιτυχία" φιναλίστ ήταν και η ελληνική εταιρεία Crypteia Networks, η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτόμο πλατφόρμα αναγνώρισης και εντοπισμού κυβερνοεπιθέσεων. Με τη διαμεσολάβηση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στην αναζήτηση και διεκδίκηση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα και από ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Crypteia Networks κατάφερε να επιδείξει πάνω από 120 υλοποιήσεις σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και να προωθήσει προς κατοχύρωση δύο πατέντες στην Αμερική (US Patent & Trademark Office).

Στην κατηγορία "Νέες Αγορές" (New Markets) το βραβείο απονεμήθηκε στη βρετανική εταιρεία Rokos Design και στην τσέχικη εταιρεία παραγωγής γυαλιού Sklarna Novosad & Sun Harrachov, των οποίων η συνεργασία με την υποστήριξη του δικτύου, οδήγησε σε μια νέα τεχνολογία και χαμηλότερα κόστη παραγωγής. Το βραβείο αυτό αφορά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επεκτάθηκαν σε αγορές εκτός συνόρων τους, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες δικτύωσης του Enterprise Europe Network.

 

Τελευταία νέα