Μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα (01/06/2010)

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ), μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο τη διάχυση των δράσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας τους. Κεντρικό όργανο ενημέρωσης των επιχειρήσεων θα είναι το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas.

Το μνημόνιο υπεγράφη στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε το 2009 ο ΣΒΘΚΕ για την προσέγγιση και ενημέρωση των Επιμελητηρίων της περιοχής της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στo πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, εκπρόσωποι του ΣΒΘΚΕ επισκέφθηκαν τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Καρδίτσας και Μαγνησίας και ενημέρωσαν τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων σχετικά με το δίκτυο Enterprise Europe Network, την ελληνική κοινοπραξία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
 
Ως επισφράγισμα της επί μακράν συνεχιζόμενης συνεργασίας του Συνδέσμου με τα προαναφερθέντα Επιμελητήρια, μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Προέδρων του Συνδέσμου και των Επιμελητηρίων Βοιωτίας και Μαγνησίας. Το επόμενο διάστημα επίκειται η υπογραφή αντίστοιχου μνημονίου μεταξύ του Συνδέσμου και των Επιμελητηρίων Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Δεδομένου ότι τα επιμελητήρια γίνονται πολλαπλασιαστές του έργου του Enterprise Europe Network-Hellas, επ' ωφελεία των ελληνικών επιχειρήσεων, ο ΣΒΘΚΕ θα επιδιώξει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος.
 
Με αυτές τις δράσεις ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των φορέων σε τομείς εξαιρετικά σημαντικούς για τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις ευρωπαϊκές πολιτικές στον χώρο της επιχειρηματικότητας, η υποβοήθηση για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, η αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η εξεύρεση διεθνών συνεργατών κ.λπ. Για όλα τα προαναφερθέντα θέματα, το τμήμα ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas προωθεί τακτική ενημέρωση προς το Επιμελητήριο, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις και απαντά σε ερωτήματα επιχειρηματιών μελών του Επιμελητηρίου.
Κατηγορία: 
Εικόνα: