Επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (23/07/2010)

Στο διεθνές forum συναντήσεων "FIND your ICT PARTNERS face2face!" που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου ICT 2010 στις Βρυξέλλες στις 28 Σεπτεμβρίου, καλεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) τις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα ευρωπαϊκά δίκτυα Idealist και Enterprise Europe Network, στα οποία το ΕΚΤ συμμετέχει ενεργά.

Η εκδήλωση "FIND your ICT PARTNERS face2face" απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να προωθήσουν συνεργασίες για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο της 7ης πρόσκλησης του προγράμματος ICT (Information and Communication Technologies) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την έρευνα της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αναζητήσουν εταίρους για την δική τους πρόταση ή να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε υπάρχουσες προτάσεις, ενώ δεν αποκλείονται και άλλου είδους επιχειρηματικές ή τεχνολογικές συνεργασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης (http://www.ideal-ist.net/f2f/) έως τις 17 Σεπτεμβρίου Κάθε συμμετέχων εισάγει το προφίλ του, προσφορές ή αναζητήσεις συνεργασίας και την διαθεσιμότητα του για συναντήσεις. Η συμμετοχή στo forum επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο ΕKT (κ. Κωνσταντίνο Καραμάνη, τηλ.: 210 7273918, e-mail: karamanis@ekt.gr ή κ. Γ. Μαζιώτη, τηλ: 210 7273025, e-mail: gmazio@ekt.gr).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο ICT 2010 διοργανώνεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της Βελγικής Προεδρίας και αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός πληροφόρησης και συναντήσεων στον τομέα της ΤΠΕ βιομηχανίας για την Έρευνα & Καινοτομία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τρίτη ημέρας του συνεδρίου που περιστρέφεται γύρω από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και εμπειρίες από ICT Clusters (http://ec.europa.eu/information_society/events/cf/ict2010/stream-calenda...).

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

Το δίκτυο Idealist αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνές δίκτυο διακίνησης αναζητήσεων συνεργασίας σε θέματα ICT - λειτουργεί ήδη από το 1996 - με περισσότερες από 60.000 επαφές, σε συντονισμό με την στρατηγική διεθνούς συνεργασίας της ΕΕ. Στην παρούσα φάση, το Δίκτυο Idealist περιλαμβάνει 67 εθνικούς εταίρους σε θέματα ICT και στη χώρα μας εκπροσωπείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Μέσω του Δικτύου, ενισχύονται οι υπηρεσίες Εθνικού Σημείου επαφής για το πρόγραμμα ICT στο 7ο ΠΠ, παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες αναζήτησης συνεργασιών, με δυνατότητα Quality label των διακινούμενων προτάσεων και πλήθος υποστηρικτικού και προωθητικού υλικού για το πρόγραμμα, καθώς και εκδηλώσεων μεσιτείας (brokerage events) για την προώθηση συνεργασιών.

Κατηγορία: 
Εικόνα: