Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση: Η Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια, Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη, 19-22 Σεπτεμβρίου 2019

12/09/2019

Οι Βαλκανικές χώρες βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι σχετικά με το μέλλον των ήδη γερασμένων ανθρακικών, ενεργειακών υποδομών τους. Ταυτόχρονα, υφίστανται πιέσεις για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την προστασία του κλίματος και να υιοθετήσουν ολοκληρωμένες πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα στο πλαίσιο είτε των δεσμεύσεών τους προς της ΕΕ, είτε της διαδικασίας ένταξής τους σε αυτήν. Επιπλέον, ορισμένες από τις Βαλκανικές περιφέρειες βρίσκονται ήδη στο στάδιο μετάβασης, ενώ άλλες θα βρεθούν στο άμεσο μέλλον.

Ο Θεσμός της Μετάβασης των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια θα προσφέρει σε σταθερή βάση τη δυνατότητα σε διεθνείς, εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς εκπροσώπους να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφέρειες αυτές θα καταφέρουν να εκσυγχρονίσουν τις οικονομίες τους μεταβαίνοντας στην παραγωγή και χρήση καθαρής ενέργειας ένας εκσυγχρονισμός που θα επικεντρώνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, στις νέες δεξιότητες και στις χρηματοδοτήσεις προς την πραγματική οικονομία.

Πηγή: 
ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.
 

Τελευταία νέα