«Η Ευρώπη σου», η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες στην ΕΕ

22/03/2019

Με πλούσιο και χρήσιμο περιεχόμενο που επικαιροποιείται σε συνεχή βάση, η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να πληροφορηθούν για μια σειρά από πρακτικά θέματα σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εν λόγω πύλη είναι διαθέσιμη σε 23 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποτελεί τον επίσημο φορέα συγκέντρωσης και διαχείρισης του πληροφοριακού υλικού για την πύλη στη χώρα μας. 

Είτε ως μεμονωμένοι πολίτες είτε ως επιχειρήσεις απολαμβάνουμε πλέον συγκεκριμένα οφέλη χάρη στην ενιαία αγορά της ΕΕ, και έχουμε πρόσβαση σε περισσότερα, ποιοτικότερα και φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες. Η πύλη «Η Ευρώπη σου» παρουσιάζει τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά, και τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Η πύλη είναι χωρισμένη σε δύο μεγάλες ενότητες «Ζωή και ταξίδια- Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους» και «Επιχειρήσεις- Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη». Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην πύλη αυτή παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης. Παράλληλα, παρέχει πρακτική βοήθεια και άμεσες λύσεις σε περίπτωση που παραβιαστούν τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων εντός ΕΕ.

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Τελευταία νέα