Διαγωνισμός καινοτομίας ESNC για την επιχειρηματική αξιοποίηση των δορυφορικών συστημάτων προσδιορισμού θέσης

06/07/2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός καινοτομικών εφαρμογών που χρησιμοποιούν δορυφορικές τεχνολογίες, με τίτλο «European Satellite Navigation Competition» (ESNC 2018). Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος με σκοπό την βράβευση των καλύτερων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών καινοτομιών που βασίζονται στην χρήση των δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.
Το ESNC υποστηρίζει τις προτάσεις σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά το παραγόμενο προϊόν ή και η παρεχόμενη υπηρεσία. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, βραβεύει με ποσά συνολικής αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε 20 κατηγορίες. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά και διεξάγεται σε 50 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις (νεοφυείς και υφιστάμενες), επιστημονικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και ανεξάρτητα πρόσωπα. Στόχος είναι να υποστηριχθούν καινοτομικές, ώριμες, πρωτότυπες και τεχνολογικά εφικτές ιδέες που μπορούν να κάνουν χρήση των ευρωπαϊκών και διεθνών δορυφορικών συστημάτων εντοπισμού θέσης και πλοήγησης για όφελος της κοινωνίας, σε τομείς όπως περιβάλλον, τουρισμό, άμυνα, αγροτική οικονομία, φυσικές καταστροφές, μεταφορές, έξυπνες πόλεις, κ.λπ.
Η περίοδος υποβολής των προτάσεων είναι από 1 Μαΐου έως 31 Ιουλίου 2018. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό, τα βραβεία και τους εταίρους της φετινής χρονιάς, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.esnc.eu/prize/greece.

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Τελευταία νέα