Χρηματοδοτικές ευκαιρίες σε καινοτόμες επιχειρήσεις από το Equifund

24/04/2018

Με μεγάλη συμμετοχή ερευνητών, επιχειρηματιών, επενδυτών και στελεχών του δημοσίου τομέα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απριλίου η εκδήλωση παρουσίασης του EquiFund, του νέου Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (fund of funds) που θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα έχει μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στις ελληνικές επιχειρήσεις. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το Ίδρυμα Ωνάση και το EIF, οι οποίοι είναι επενδυτές στα ταμεία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών που υποστηρίζονται από το EquiFund.
Στόχος του Equifund είναι οι επενδύσεις στο μετοχικό κεφάλαιο καινοτόμων, εξωστρεφών και γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιριών, αλλά και η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα συν-επενδύσουν σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας. Το EquiFund αναμένεται να έχει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του τύπου των επενδύσεων όπως επίσης και στην εδραίωση του οικοσυστήματος του venture capital στην Ελλάδα.
Το Ταμείο θα συν-επενδύει με ιδιώτες επενδυτές σε ελληνικές καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις όλων των σταδίων ανάπτυξης, μέσω 9 επιλεγμένων επενδυτικών funds. Επίσης θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με πόρους ύψους 40 εκ ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ. Συνολικά, με την μόχλευση των δημόσιων συγχρηματοδοτούμενων πόρων, αναμένεται να διατεθούν μέσω της επενδυτικής αυτής πλατφόρμας, πάνω από 500 εκατ. ευρώ.  
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετείχε ως event collaborator στην εκδήλωση και εκπρόσωποι του ενημέρωσαν  για τις δράσεις επιχειρηματικής -και όχι μόνο- δικτύωσης μέσω του Enterprise Europe Network - Hellas και της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας".

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Τελευταία νέα