Επιχειρηματικές Συναντήσεις στον τομέα της Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας

14/02/2017

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, συμμετέχει στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων «4th International B2B Software Days The Future of Digital Business» που πραγματοποιείται στις 25 & 26 Απριλίου 2017 στη Βιέννη (Αυστρία).
 
Η εκδήλωση απευθύνεται απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια με τεχνική εξειδίκευση στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον τομέα και να αναζητήσουν διεθνείς συνεργάτες για έρευνα, μεταφορά τεχνολογίας και επιχειρηματικές συνεργασίες.
 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις δικτύωσης , κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες σχετικά με τις διεθνείς τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά, Venture Capitals, Pitching Sessions επιχειρηματικών ιδεών των συμμετεχόντων σε 30 Αυστριακούς επενδυτές και παρουσίαση χρηματοδοτικών ευκαιριών.  
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
 
1η ημέρα: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
·         Το πρόγραμμα ξεκινάει με κεντρικούς ομιλητές από τις Atos, τα Αμερικανικά VCs: Sand Hill Angels, Red Hat και το Think Tank του ETH Zürich, παρουσιάζοντας την παγκόσμια εικόνα των Trends στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καθώς και όλα τα τεχνολογικά highlights.
·         Αμέσως μετά, θα οργανωθούν B2B επιχειρηματικές συναντήσεις, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τους με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
·         Συνέχεια του networking κατά την διάρκεια της απογευματινής δεξίωσης στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης.
 
 
2η ημέρα: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
·         Παρουσίαση ιδεών για το έργο των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του EUREKA ή ένταξη σε μια Καναδική/Νότιο Κορεάτικη ομάδα και ανάπτυξη των επόμενων break-through ICT προϊόντων.
·         “Pitching” επιχειρηματικών ιδεών ή νέων έργων σε περισσότερους από 40 Αυστριακούς Angel Investors.
·         Ενημέρωση για τις τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης για το αναπτυξιακό ή ερευνητικό έργο των συμμετεχόντων
 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους έως τις 18 Απριλίου 2017. Tα προφίλ δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικό κατάλογο και αποτελούν τη βάση για τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι αιτήσεις για τη διοργάνωση συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν 23 Μαρτίου-18 Απριλίου 2017. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση. Σημαντικό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν ως γραφείο υποστήριξης (support office) το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης GR - National Documentation Centre (EKT), προκειμένου οι εκπρόσωποι του ΕΚΤ να παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία της επιλογής συναντήσεων και αναζήτησης των καταλληλότερων συνεργατών.
 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Σε περίπτωση απουσίας των συμμετεχόντων χωρίς προειδοποίηση των διοργανωτών, θα υπάρξει χρέωση 75 ευρώ (No show fee of 75 EUR excl. VAT). Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Γιώργος Μέγας, e-mail: megas@ekt.gr).
 

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Λέξεις Κλειδιά: 
 

Τελευταία νέα