Eκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Face2face Meetings – ICT Proposers Day 2014 στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

15/09/2014

Διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Face2face Meetings – ICT Proposers Day 2014 στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) διοργανώνει στις 09-10 Οκτωβρίου 2014 στη Φλωρεντία (Ιταλία) το Ideal-ist, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για τον τομέα των ΤΠΕ, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης ICT Proposers' day 2014, η οποία διοργανώνεται τις ίδιες ημερομηνίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ιταλικής προεδρίας, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης για τον τομέα των ΤΠΕ. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

 Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς και στοχεύει στην προώθηση των επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογίας (προϊόντα και τεχνογνωσία) και τις επιχειρηματικές προτάσεις συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 η εκδήλωση Face2face Meetings – ICT Proposers Day συγκέντρωσε 651 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2750 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  ICT Proposers' day, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις, workshops δικτύωσης και training sessions, ενώ θα υπάρξει και η δυνατότητα προ-αξιολόγησης προτάσεων για τις προκηρύξεις του «Ορίζοντα 2020» σε συνεργασία με το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής Ideal-ist. Η εκδήλωση ICT Proposers' day 2014 αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 3.000 ακαδημαϊκούς, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, βιομηχανίες, policy makers και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποια από τις αναμενόμενες προκηρύξεις του «Ορίζοντα 2020» για το έτος 2015.

Στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Face2face Meetings – ICT Proposers Day 2014 καλύπτονται θεματικοί τομείς και από τους τρεις άξονες του «Ορίζοντα 2020», όπως το πρόγραμμα LEIT (Leadership in Enabling and Industrial Technologies) του άξονα «Βιομηχανική Υπεροχή», οι προσκλήσεις για Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες (FET) και για Ερευνητικές Υποδομές (Research infrastuctures: "e-infrastructures" EINFRA) του άξονα «Επιστημονική Αριστεία», καθώς και ένας μεγάλος αριθμός σχετικών προσκλήσεων του άξονα «Κοινωνικές Προκλήσεις».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις, καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης ICT Proposers Day και να υποβάλουν το προφίλ τους έως την 1 Οκτωβρίου 2014. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο διαθέσιμο στη σχετική ιστοσελίδα της εκδήλωσης και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση των συναντήσεων. Οι αιτήσεις για τη διοργάνωση συναντήσεων θα πρέπει να υποβληθούν έως την 1 Οκτωβρίου 2014. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση και οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στο Room 1. Η συμμετοχή στην εκδήλωση Face2face Meetings – ICT Proposers Day 2014 είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Ηρακλής Αγιοβλασίτης, τηλ.: 210 7273921, e-mail: agiovlasitis@ekt.gr).

 

Τελευταία νέα