Νέα

E.g., 2016-07-26
E.g., 2016-07-26

100 εκατ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και Εθνικής Τράπεζας

19/07/2016

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπέγραψαν την πρώτη συμφωνία εγγυήσεων COSME στην Ελλάδα με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ/EFSI), πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Η παροχή στήριξης από πλευράς ΕΕ θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος να χορηγήσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερες από 350 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΣΠΑ: 47.000 αιτήσεις για τις 4 πρώτες δράσεις επιχειρηματικότητας προϋπολογισμού 322 εκατ. ευρώ

15/07/2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για την «Αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων», την τελευταία από τις τέσσερις νέες δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Συνολικά υποβλήθηκαν 46.987 αιτήσεις, ενώ η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για τον Ά κύκλο στα 322 εκατ. ευρώ από τα 270 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη, όπως δήλωσε ο Yφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκίνησαν οι υποβολές προτάσεων για τον διαγωνισμό Nokia Open Innovation Challenge 2016

14/07/2016

Ανακοινώθηκε η έναρξη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, του διαγωνισμού “Nokia Open Innovation Challenge”, ο οποίος αφορά καινοτόμες ιδέες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο για νέες τεχνολογίες στον τομέα του Internet of Things (IoT) σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0), την ψηφιακή υγεία/ιατρική (digital health), τους πόρους κοινής ωφέλειας, την ασφάλεια και τις έξυπνες πόλεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις την τριετία 2012-2014

12/07/2016

Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να καινοτομούν σε ποσοστό πάνω από 50%, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική έρευνα για την καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις την τριετία 2012-2014, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Πρόκειται για τα στατιστικά στοιχεία που αποστέλλονται στη Eurostat στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έρευνας (Community Innovation Survey) για την καινοτομία και τις καινοτομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων στην ΕΕ. Στην Ελλάδα η έρευνα αφορά 14.000 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις με 10 εργαζόμενους και άνω, σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης MEDICA 2016

11/07/2016

Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της υγείας διοργανώνει το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο της ΕΕ για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το έργο Fit for Health 2.0, στις 15-17 Νοεμβρίου 2016 στο Ντίσλεντορφ (Γερμανία). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MEDICA 2016 που λαμβάνει χώρα 14-17 Νοεμβρίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στη σημαντική αυτή εκδήλωση, η οποία αποτελεί μοναδική ευκαιρία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματικές Συναντήσεις MariMatch για θαλάσσιες τεχνολογίες στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης SMM 2016

08/07/2016

Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Marimatch – SMM 2016 για τους τομείς της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού και της Θαλάσσιας Τεχνολογίας διοργανώνει το το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο της ΕΕ για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις 8-9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αμβούργο (Γερμανία). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης SMM 2016 (Shipbuilding, Machinery & Marine technology) που λαμβάνει χώρα 6-9 Σεπτεμβρίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι εφευρέτες που τιμήθηκαν με τα Βραβεία Ευρωπαίου Εφευρέτη 2016

06/07/2016

Οι κορυφαίοι εφευρέτες για το 2016 βραβεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office - EPO) με τα Βραβεία Ευρωπαίου Εφευρέτη (European Inventor Award 2016) σε μία εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Λισαβόνα. Τα ετήσια βραβεία του EPO, απονεμήθηκαν και φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά σε καινοτόμους εφευρέτες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην κοινωνική εξέλιξη, την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη. Μοναδικές, και πολλά υποσχόμενες, τεχνολογίες για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, ξεχώρισαν στα φετινά βραβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H δημογραφία των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία

04/07/2016

Η αποτύπωση της επιχειρηματικής δυναμικής στην οικονομία με βάση την ανάλυση των συστάσεων και διαγραφών των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία, είναι το αντικείμενο της νέας μελέτης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τίτλο "Η δημογραφία των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα - Σύσταση και διαγραφή επιχειρήσεων την περίοδο 2011-2015" (http://metrics.ekt.gr/el/node/317). Στόχος της μελέτης είναι να καταγράψει την πορεία του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα στατιστικά στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και ακολουθώντας την κατηγοριοποίηση του κλάδου όπως...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Workshop “Dolibarr ERP/CRM : Οργανώστε την επιχείρησή σας με ανοικτό λογισμικό”

01/07/2016

Η ομάδα εργασίας για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα της ΕΕΛ/ΛΑΚ, σε συνεργασία με το δίκτυο επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network-Hellas και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS διοργανώνουν workshop με θέμα «Dolibarr ERP/CRM: Οργανώστε την επιχείρησή σας με ανοικτό λογισμικό» την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 (18:00, Πειραιώς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων από το ΕΚΤ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια

24/06/2016

Μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των ναυτιλιακών διοργάνωσε το Enterprise Europe Network-Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, στις 8 και 9 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια. Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν μια πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), μέλος του Enterprise Europe Network Hellas. Το ΕΚΤ είχε την επιμέλεια της διοργάνωσης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, ώστε να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης