Νέα

E.g., 2015-06-30
E.g., 2015-06-30

3ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία και Brokerage Event στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

26/06/2015

Tο Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation (Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία) διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", από την Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του "Δημόκριτου" στην Αγία Παρασκευή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Bασικός στόχος είναι το Hellenic Forum να καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης των Ελλήνων επιστημόνων της Διασποράς και του εσωτερικού καθώς και η ανάπτυξη δικτύου αμφίδρομων συνεργασιών ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική σχετικά με την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

25/06/2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη του ΕΒΕΑ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΒΕΑ, διοργανώνει στις 29 Ιουνίου 2015 ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά. Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ενώ θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διήμερο Crowdhackathon Transport: Ανοικτά Δεδομένα στις Μεταφορές

22/06/2015

Διήμερο Crowdhackathon πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιουλίου 2015 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, το οποίο διοργανώνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων. Το διήμερο Crowdhackathon έχει θέμα την υλοποίηση εφαρμογών που αξιοποιούν ανοικτά δεδομένα (Open Data), ενώ η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας "CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA" που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σεμινάριο Ερμούπολης 2015 με θέμα την αλύσίδα ανάπτυξης καινοτομιών

19/06/2015

Στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Ερμούπολη της Σύρου, η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της Καινοτομίας στην EE

18/06/2015

Η επίδραση της οικονομικής κρίσης γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στις καινοτομικές επιδόσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως αναδεικνύεται στην πρόσφατη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ετήσιο Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας (Innovation Union Scoreboard) για το 2015. Στα συμπεράσματα της μελέτης επισημαίνεται ότι για να βελτιωθεί η ικανότητα της Ευρώπης να καινοτομεί και να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες για την ενθάρρυνση ρηξικέλευθων ιδεών και την εμπορική τους προώθηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημέρα Καριέρας της Α.Σ. "Προωθώντας την Απασχόληση"- Ιωάννινα 2015

17/06/2015

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», Δράση 4: «Δικτύωση μεταξύ των Εταίρων και με την Τοπική Κοινωνία», διοργανώνει στις 17 Ιουνίου 2015 σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα, την εκδήλωση (Workshop) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων «Ημέρα Καριέρας της Α.Σ. “Προωθώντας την Απασχόληση”-Ιωάννινα 2015».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη και στον τομέα τροφίμων

16/06/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Brokerage event με θέμα "Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη", που διοργάνωσε στις 20 Μαΐου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας μαζί με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και διερεύνησαν τη δυνατότητα της μεταξύ τους συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες από 200 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις στη διεθνή εκδήλωση "European Maritime Day 2015 - Matchmaking event"

15/06/2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων European Maritime Day 2015, που διοργάνωσε στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2015 το Enterprise Europe Network - Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΕΚΤ σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και με την υποστήριξη της Θεματικής ομάδας "Maritime Industry & Services" του Δικτύου Enterprise Europe Network, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, ώστε να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες.
 
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την ανάπτυξη του πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες

05/06/2015

Ξεκινάει τον Οκτώβριο το πρωτοποριακό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που διοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στόχος του ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι η ανάπτυξη του πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες και η καλύτερη διασύνδεση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κατάρτισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σεμινάριο "Ανάπτυξης Ικανοτήτων" των Επιχειρήσεων

04/06/2015

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas, διοργανώνει ημερίδα–σεμινάριο για την ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των παραγωγικών Φορέων της περιοχής, και κυρίως τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους Αναπτυξιακούς Φορείς και τους Φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου Τομέα (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ) που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ή και να αναχρηματοδοτήσουν την ρευστότητά τους.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναλυθούν και θα εξεταστούν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως οι εγγυήσεις, οι μικρό-πιστώσεις (micro-finance), οι επιχειρηματικοί «άγγελοι» (business angels), τα επενδυτικά κεφάλαια, θέματα “Project Financing” και οι νέες μορφές ΣΔΙΤ (...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης