Νέα

E.g., 2016-09-28
E.g., 2016-09-28

Ξεκίνησε ο Διαγωνισμός για το Βραβείο Γυναικείας Καινοτομίας της ΕΕ 2017

26/09/2016

Τον διαγωνισμό για το Βραβείο Γυναικείας Καινοτομίας της ΕΕ για το 2017 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο φετινός Διαγωνισμός θα επιβραβεύσει τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες, οι οποίες έχουν αναπτύξει και διαθέσει μια καινοτομία προϊόν στην αγορά. Φέτος η Επιτροπή εισήγαγε για πρώτη φορά, και ένα νέο επιπλέον βραβείο για την «Ανερχόμενη Καινοτόμο Γυναίκα», για γυναίκες επιχειρηματίες κάτω των 35 ετών. Στον φετινό διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες κάθε ιθαγένειας οι οποίες διαμένουν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και σε χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», και οι οποίες έχουν ιδρύσει μόνες τους ή με άλλους εταιρείες με κύκλο εργασιών τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Enterprise Europe Network-Hellas

21/09/2016

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Στερεά Ελλάδα υπέγραψαν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, και η Ελένη Κολιοπούλου ,Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ), μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas, του μεγαλύτερου δικτύου που παρέχει oολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Intale: ο "ψηφιακός βοηθός" της μικρής λιανικής στα ευρωπαϊκά βραβεία Enterprise Europe Network

20/09/2016

Η ελληνική εταιρεία Intale,  η οποία με προηγμένες τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους μετασχηματίζει την εφοδιαστική αλυσίδα της μικρής λιανικής, είναι ανάμεσα στους τελικούς υποψήφιους για τα φετινά Βραβεία Enterprise Europe Network. Τα βραβεία αναδεικνύουν καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με διεθνείς φιλοδοξίες και δυναμική, που συνεργάζονται με το δίκτυο Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, κόμβος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστήριξε την εταιρεία για τη χρηματοδότησή της από το πλέον ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα SME Instrument, αλλά και την επέκτασή της σε νέες αγορές. Οι νικητές των Βραβείων θα ανακοινωθούν στις 14 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Digital Top 50: Nέα βραβεία για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες από Google, Rocket Internet και McKinsey

16/09/2016

Τα νέα βραβεία Digital Top 50 για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες παρουσιάζουν η Google, η McKinsey και η Rocket Internet, οι οποίες συνεργάστηκαν με στόχο τη δημιουργία βραβείων που θα αναγνωρίζουν την ακμάζουσα τεχνολογική σκηνή της Ευρώπης και να τιμήσουν τις πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016 για όλες τις εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών και αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα των βραβείων Digital Top 50.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατά 51,6 εκατ. ευρώ αυξημένος ο προϋπολογισμός του SME Instrument για χρηματοδότηση καινοτομίας το 2017

26/08/2016

Ανακοινώθηκε ο προϋπολογισμός του SME Instrument  για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2017 του χρηματοδοτικού πλαισίου της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός για το SME Instrument κατά το 2017 διαμορφώθηκε στα 437,5 εκατ. ευρώ, επαυξημένος κατά 51,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την καινοτόμο δραστηριότητά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψηφίστε τους κορυφαίους εκπροσώπους της καινοτομίας στην Ευρώπη στον διαγωνισμό Innovation Radar 2016

22/08/2016

Έναν νέο διαγωνισμό για τη διάκριση των κορυφαίων μελλοντικών εκπροσώπων της καινοτομίας στην Ευρώπη εγκαινίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βασιζόμενη στην πρωτοβουλία The Innovation Radar (IR), μέσω της οποίας έχουν ξεχωρίσει οι 40 καλύτεροι Ευρωπαίοι καινοτόμοι στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και οι ψηφιακές καινοτομίες με υψηλό δυναμικό που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση στο κοινό να ψηφίσει την προσφιλέστερη σε αυτούς καινοτόμο πρόταση ή εκπρόσωπο του χώρου, προκειμένου να επιλεχθούν οι 16 επικρατέστεροι, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον τελικό του Innovation Radar στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 στην Μπρατισλάβα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Open Data Cyprus Crowdhackathon: Διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Ανοικτών Δημόσιων Δεδομένων

09/08/2016

Ανακοινώθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα στην Κύπρο “Open Data Cyprus Crowdhackathon”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Σεπτεμβρίου 2016 στη Λευκωσία. Το Crowdhackathon αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία, για την οποία υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και είναι ουσιαστικά μία ανοικτή πρόσκληση προς την κοινότητα των startups για συμμετοχή σε έναν μοναδικό διαγωνισμό που προωθεί τα Ανοικτά Δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα και ο απολογισμός του πρώτου κύκλου προσκλήσεων

03/08/2016

Οι νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και ο απολογισμός των 4 πρώτων προσκλήσεων επιχειρηματικότητας ΕΠΑνΕΚ παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Ιουλίου από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Α. Χαρίτσης εξήγγειλε τη δημοσίευση του δεύτερου κύκλου των προσκλήσεων ΕΣΠΑ 2014-2020 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2016, με αυξημένους προϋπολογισμούς και με αλλαγές και εξειδικεύσεις βάσει της εμπειρίας από την έως τώρα αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του πρώτου κύκλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα 8,5 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός του 2017 για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 για έρευνα & καινοτομία

01/08/2016

Επενδύσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ για την επόμενη χρονιά προβλέπονται σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2017 του χρηματοδοτικού πλαισίου της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι επιδόσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καινοτομία, το 2016

29/07/2016

H καινοτομία της ΕΕ πλησιάζει αυτήν της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, η Σουηδία κατέχει για μια ακόμη φορά ηγετική θέση, ενώ η Λετονία έχει αναδειχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα σε αυτό τον τομέα. Αυτά είναι μερικά από τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν από τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία (European Innovation Scoreboard -EIS), τον πίνακα αποτελεσμάτων περιφερειακής καινοτομίας (Regional Innovation Scoreboard -RIS), καθώς και το βαρόμετρο καινοτομίας (Innobarometer) για το 2016, που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης