Νέα

E.g., 2016-07-01
E.g., 2016-07-01

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το πρωτοποριακό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»

26/05/2016

Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών στο πρωτοποριακό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» απευθύνουν το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, συνδιοργανωτές του μεταπτυχιακού προγράμαμτος. Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν έως τις 10 Ιουλίου, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουλίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

C-Energy 2020: Το ευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για την Ενέργεια

25/05/2016

Το ευρωπαϊκό δίκτυο “C-Energy 2020” των Εθνικών Σημείων Επαφής για το πρόγραμμα «Ασφαλής, Καθαρή και Αποδοτική Ενέργεια» του Ορίζοντα 2020, απαρτίζεται από Εθνικά Σημεία Επαφής για την Ενέργεια από 18 χώρες και δραστηριοποιείται από το τέλος του 2014. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕKT), ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα 2020, συμμετέχει και στο δίκτυο C-Energy 2020, αποτελώντας τον ελληνικό κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απονεμήθηκαν τα EIT Awards σε καινοτόμους επιστήμονες και επιχειρηματίες της Ευρώπης

24/05/2016

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology EIT) για τις πλέον εφευρετικές ιδέες και φιλόδοξες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης. Η τελετή απονομής για τα τρία EIT Awards πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διήμερου φόρουμ καινοτομίας Innoveit 2016 στη Βουδαπέστη, στο οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 350 νέοι επιχειρηματίες και ερευνητές από όλη την Ευρώπη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KICkoff 2016: Διαγωνισμός για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Βιώσιμης Ενέργειας

17/05/2016

Τον ελληνικό Διαγωνισμό «KICkoff 2016» για καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της Βιώσιμης Ενέργειας διοργανώνει το KIC InnoEnergy, σε συνεργασία με την εταιρεία KiNNO, τον εκπρόσωπό του σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο που θέλουν να διαδώσουν διεθνώς τις καινοτόμες ιδέες τους και έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 31η Μαΐου 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία για τη δανειοδότηση καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

11/05/2016

Συμφωνία εγγυήσεων για την αύξηση του δανεισμού προς καινοτόμες μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και ο όμιλος ProCredit, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, βάσει της νέας συμφωνίας ο όμιλος ProCredit θα χορηγήσει 20 εκατ. ευρώ ως δάνεια σε καινοτόμες εταιρείες στην Ελλάδα κατά τα επόμενα δύο έτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόσκληση για συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016

11/05/2016

Πρόσκληση συμμετοχής στον Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Στόχος του Διαγωνισμού είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκδήλωση εύρεσης εταίρων για τις νέες προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020 στον τομέα της Υγείας

10/05/2016

Την εκδήλωση εύρεσης εταίρων «Health Partnering Day 2016» διοργανώνουν στις 7 Ιουλίου 2016 στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) τα ευρωπαϊκά έργα Fit for Health 2.0 και Health-NCP-Net 2.0. Η εκδήλωση έχει στόχο την εύρεση εταίρων για τις νέες προκηρύξεις του 2017 στον τομέα της Υγείας του προγράμματος Ορίζοντας 2020 για την Έρευνα και Καινοτομία. Πραγματοποιείται, δε, στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κοινωνική Πρόκληση 1 «Υγεία, Δημογραφική Αλλαγή και Ευεξία» στις 8 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στην εκδήλωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνές Συνέδριο για την Τυποποίηση στην Ψηφιακή Αγορά

09/05/2016

Διεθνές Συνέδριο με θέμα ”The European Approach to Standardization for a Digital Market” διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών ETSI στις 18-19 Μαΐου 2016 (Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αθήνα). Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία διαλόγου για θέματα ανάπτυξης προτύπων και Τυποποίησης της ασφάλειας των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στον τομέα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στην έρευνα και την καινοτομία

06/05/2016

Μια σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητή Κώστα Φωτάκη με τον επικεφαλής Επιστήμονα (Chief Scientist), κ. Avi Hasson που συντονίζει την πολιτική του Ισραήλ για θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου στην Αθήνα, για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ στην Έρευνα και την Καινοτομία. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναπτύσσεται το πρόγραμμα «Ουρανός», το οποίο προσβλέπει στη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων που θα στηρίζονται στην έρευνα και την καινοτομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι νέες πρωτοβουλίες της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης και την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

05/05/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το σχέδιό της για υπηρεσίες βασιζόμενες στο υπολογιστικό νέφος και για τη δημιουργία υποδομής δεδομένων παγκόσμιας εμβέλειας, προκειμένου η επιστήμη, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες να επωφελούνται από την επανάσταση των μαζικών δεδομένων. Ενισχύοντας και διασυνδέοντας τις υπάρχουσες ερευνητικές υποδομές, η Επιτροπή θα δημιουργήσει ένα νέο Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση 1,7 εκατ. ερευνητές και 70 εκατ. επαγγελματίες και θα λειτουργεί ως εικονικό περιβάλλον για την αποθήκευση, την κοινοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων σε διεπιστημονικό και διασυνοριακό επίπεδο. Αυτή η παγκόσμιας εμβέλειας υποδομή θα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης