Νέα

E.g., 2015-11-27
E.g., 2015-11-27

Διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων για το πρόγραμμα "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" του Ορίζοντα 2020

26/11/2015

Το Διεθνές forum επιχειρηματικών συναντήσεων "H2020 Health European Brokerage Event - Paris 2016" στον τομέα της Υγείας διοργανώνει στις 13 Ιανουαρίου 2016 στο Παρίσι (Γαλλία) το δίκτυο Health-NCP-Net 2.0, με την υποστήριξη του Life Sciences cluster Medicien Paris Region και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Paris Ile-de-France, μέλος του Enterprise Europe Network. Το forum επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνεται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εργασίας "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" του Ορίζοντα 2020 για τα έτη 2016-2017. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εργαλεία και βάσεις δεδομένων για να έχετε, καθημερινά, πρόσβαση στις δημόσιες συμβάσεις στην ΕΕ

23/11/2015

Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 δημόσιες αρχές στην ΕΕ δαπανούν περίπου το 18% του ΑΕΠ για την αγορά υπηρεσιών και προμηθειών ή την εκτέλεση έργων. Ως επιχείρηση καταχωριμένη στην ΕΕ, έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς για δημόσιες συμβάσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Για να ισχύουν ισότιμοι όροι για όλες τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, η νομοθεσία της ΕΕ περιέχει ελάχιστους εναρμονισμένους κανόνες. Οι κανόνες αυτοί έχουν μεταφερθεί στις εθνικές νομοθεσίες και ισχύουν για διαγωνισμούς χρηματικής αξίας υψηλότερης ενός καθορισμένου ποσού (βλέπε ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες προκηρύξεις και συμβουλές επιτυχίας για υποβολή προτάσεων στην ημερίδα του ΕΚΤ για τον τομέα της Υγείας στον Ορίζοντα 2020

19/11/2015

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συμβουλές επιτυχίας για τις νέες προκηρύξεις στην Κοινωνική Πρόκληση "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" του προγράμματος "Ορίζοντας 2020" της ΕΕ παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που διοργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στο ΕΙΕ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις νέες προκηρύξεις και τις επιχειρηματικές συναντήσεις στην ημερίδα του ΕΚΤ για την Ενέργεια

18/11/2015

Μεγάλη η ανταπόκριση και η προσέλευση στην ημερίδα με θέμα "Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020" που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Με σημαντική συμμετοχή επιχειρήσεων από την Ελλάδα και την Ισπανία πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Ενέργειας, η οποία διοργανώθηκε μετά το πέρας της ημερίδας από το ΕΚΤ ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, μαζί με το Agencia Andaluza del Conocimiento of Enterprise Europe Network CESEAND...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

GLIOMARK: νέο ερευνητικό έργο με συμμετοχή ελληνικής επιχείρησης χρηματοδοτείται από το SME Instrument

17/11/2015

Ένα νέο ερευνητικό έργο που αποσκοπεί στη επικύρωση βιοδείκτη (biomarker) για τη διάγνωση εγκεφαλικών όγκων με τη χρήση τεχνικών πυρηνικής ιατρικής, στο οποίο συμμετέχει και μια ελληνική εταιρεία, εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) και πιο συγκεκριμένα στην προκήρυξη SME-Instrument-Phase 2 PHC-12 (Clinical research for the validation of biomarkers and/or diagnostic medical devices) για την υποστήριξη καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις στην εκδήλωση AquaMatch 2015 για Καινοτόμες Τεχνολογίες Νερού

13/11/2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων για Καινοτόμες Τεχνολογίες Νερού Aquamatch 2015 που διοργάνωσε στις 5 Νοεμβρίου 2015 στο Αμστερνταμ (Ολλανδία) το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως ελληνικός κόμβος του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, είχε ενεργό ρόλο στην εκδήλωση, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, ώστε να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FutureEnterprise: Μία νέα δράση για την υποστήριξη της διαδικτυακής επιχειρηματικής καινοτομίας

06/11/2015

Το FutureEnterprise είναι μία νέα πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει στόχο την υποστήριξη της ερευνητικής δραστηριότητας στους τομείς της διαδικτυακής επιχειρηματικής καινοτομίας και του διαδικτύου του μέλλοντος προς όφελος των επιχειρήσεων, ενώ οι δράσεις της θα είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της Γενικής Διεύθυνσης για Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες της ΕΕ και του τμήματός της για τη Δικτυακή Καινοτομία (DG CONNECT Unit E3: Net Innovation).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17ο Συνέδριο Greek ICT Forum για τις ΤΠΕ ως αντίδοτο στην ύφεση

03/11/2015

Για 17η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Greek ICT Forum, το θεσμικά αναγνωρισμένο συνέδριο για τους τομείς της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Υποδομών, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (Αμφιθέατρο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου), με συμμετοχή πολιτικών, θεσμικών, επιχειρηματικών και στελεχιακών παραγόντων των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Θεματικός άξονας του συνεδρίου είναι "Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών το αντίδοτο στην ύφεση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προδημοσιεύσεις 4 νέων δράσεων ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις και νέους πτυχιούχους

30/10/2015

Ανακοινώθηκαν οι προδημοσιεύσεις 4 νέων δράσεις του ΕΣΠΑ που αφορούν τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νέων πτυχιούχων. Πρόκειται για δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, που αφορούν: Αυτοαπασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Νεοφυείς επιχειρήσεις, Αναβάθμιση Πολύ Μικρών & Μικρών Υφιστάμενων Επιχειρήσεων, Τουριστικές επιχειρήσεις. Οι προδημοσιεύσεις (ανακοινώθηκαν στις 12/10) αναμένεται να παραμείνουν σε διαβούλευση για ένα μήνα. Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων, στις αρχές Δεκεμβρίου, και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων στα Greek Exports Awards 2015

29/10/2015

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Τα βραβεία διοργανώνει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης