Νέα

E.g., 2015-06-05
E.g., 2015-06-05

Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων "E² Tech4Cities - Energy & Efficiency Technologies for Cities στους τομείς της Ενέργειας και Αποδοτικών Τεχνολογιών"

04/05/2015

Τη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων "E² Tech4Cities - Energy & Efficiency Technologies for Cities" διοργανώνει στις 18 Ιουνίου 2015 στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) το Εnterprise Europe Network στο πλαίσιο της εκδήλωσης "EU Sustainable Energy Week (EUSEW) 2015" και υποστηρίζεται από το δίκτυο C-Energy 2020 των Εθνικών Σημείων Επαφής για την ενέργεια στο πρόγραμμα της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρώτο Agrockathon για την προώθηση της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα

24/04/2015

Το Agrockathon, το πρώτο αγροτικό Hackathon που διοργανώνεται στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Ιουνίου 2015 στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν σε επαφή επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και τεχνολόγους της πληροφορικής, ώστε να γίνει ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και να δημιουργηθούν συσκευές και συστήματα ως τεχνολογικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για τον Διαγωνισμό Copernicus Masters 2015

22/04/2015

Ανακοινώθηκε η έναρξη υποβολής προτάσεων και επιχειρηματικών σχεδίων για τον Διεθνή Διαγωνισμό Copernicus Masters 2015, τον παγκόσμιας εμβέλειας ετήσιο Διαγωνισμό για καινοτόμες επιχειρηματικές εφαρμογές και λύσεις, οι οποίες βασίζονται σε δορυφορικά δεδομένα παρατήρησης της Γης και αποσκοπούν στην κάλυψη κοινωνικών και επιχειρηματικών αναγκών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής για τον Διαγωνισμό είναι στις 13 Ιουλίου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διακρίσεις για ελληνικές επιχειρηματικές προτάσεις στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα SME Instrument

20/04/2015

Aλλες 387 καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), ανάμεσά τους και 7 επιχειρηματικές προτάσεις από την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση ύψους 130,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του SME Instrument, του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για τις ΜμΕ με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, παρείχε υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε 3 από τις καινοτόμες ελληνικές ΜμΕ που επιλέχθηκαν κατά τον τελευταίο γύρο της Φάσης 1 του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest 2015 (PatrasIQ)

17/04/2015

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν τη "2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest 2015 (PatrasIQ)" στις 24-26 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση θα επισκεφθούν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων, καθώς την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, με διοργανωτή το Επιμελητήριό Αχαΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας για νέους τρόπους ανάπτυξης

16/04/2015

Την επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας για το 2015 ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕ καθιέρωσε τον Διαγωνισμό με στόχο να εντοπίσει άτομα και φορείς με επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κοινωνική καινοτομία ως ισχυρή δύναμη για την αλλαγή και ως νέα πηγή ανάπτυξης. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 8 Μαΐου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατευθυντήριες γραμμές για τους δικαιούχους των Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και συναφών μέσων της ΕΕ

14/04/2015

Η έκδοση «Κατευθυντήριες γραμμές για τους δικαιούχους των Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και συναφών μέσων της ΕΕ» είναι τώρα διαθέσιμη σε 22 γλώσσες.

Αυτός ο νέος οδηγός εξηγεί πώς επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η πρόσβαση και χρήση των Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείωνκαθώς και πώς να αξιοποιηθεί η συμπληρωματικότητα με τα άλλα εργαλεία των συναφών πολιτικών της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Θάλασσας 2015 στον Πειραιά

08/04/2015

Διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους τομείς της Ναυτιλίας και της Γαλάζιας Ανάπτυξης διοργανώνει το Enterprise Europe Network στο Μέγαρο Μουσικής στις 28 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας 2015 που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στον Πειραιά. Τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζουν τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην εκδήλωση.
 
Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματική αποστολή Mission for Growth στη Διεθνή Έκθεση Computex 2015 στην Ταϊβάν

01/04/2015

Επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο της επιτυχημένης πρωτοβουλίας και Διεθνούς Συνεδρίου Mission for Growth και της Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας Computex 2015 διοργανώνει στις 3-5 Ιουνίου 2015 στην Ταιβάν η Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - DG GROWTH της ΕΕ με συνδιοργανωτή το Εnterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EU-XCEL: Μια νέα πρωτοβουλία που αναζητά ταλαντούχους επιχειρηματίες στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών

31/03/2015

Το EU-XCEL είναι ένα έργο που έχει στόχο να λειτουργήσει ως εικονικός επιταχυντής για επίδοξους και ταλαντούχους επιχειρηματίες στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), δίνοτνάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία μοναδική διεθνή εμπειρία με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη ευρωπαϊκών καινοτόμων επιχειρηματικών ομάδων. Το EU-XCEL δημιουργήθηκε από ένα διευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και ειδικών στον τομέα της επιχειρηματικόπτητας από έξι εταίρους πρωτοπόρους στον τομέα της επιχειρηματικότητας σε σχέση με την τεχνολογία, μεταξύ των οποίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το ACEin (Athens Center of Entrepreneurship and Innovation)....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης