Νέα

E.g., 2015-03-05
E.g., 2015-03-05

Παράταση των αιτήσεων για δωρεάν χρήση των υπηρεσιών του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS

03/03/2015

Παράταση υποβολής αιτήσεων δόθηκε για την πρόσκληση για ένταξη στον επιχειρηματικό επιταχυντή του INNOVATHENS και η ΕΕΛ/ΛΑΚ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει μια καινοτόμο ιδέα στις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος είναι το Σάββατο 14 Μαρτίου, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Μαρτίου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαγωνισμός φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών "Καινοτομώ, Τολμώ, Επιχειρώ" στο INNΟVATHENS

27/02/2015

Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών και σχημάτων στην επιστημονική περιοχή των εφαρμογών λογισμικού διοργανώνει την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του το INNΟVATHENS, σε συνεργασία με τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) των Πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων στην Αθήνα

25/02/2015

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοιχτών Δεδομένων (#ODD15GR) διοργανώνει το Open Data Institute (ODI) Athens της ΕΕΛ/ΛΑΚ στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Innovathens του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση έχει κεντρικό θέμα την ερώτηση "Ανοιχτά Δεδομένα. Γιατί;" και αφορά στη χρήση των δεδομένων στην καθημερινότητά μας. Η εκδήλωση #ODD15GR διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Agroknow, τη SciFY ΑΜΚΕ, το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, το ΤΕΙ Αθήνας και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποστηρίζεται από το έργο Freme.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημερίδα για τη συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και την ανάπτυξη

24/02/2015

Eπιστημονική ημερίδα με τίτλο "Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη" διοργανώνει τo ΔΙ.Ο.ΒΙ. (Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών) την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Αθήνα. Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. αποτελεί ένα δίκτυο οικονομικών βιβλιοθηκών με στόχο τη συνεργασία των βιβλιοθηκών-μελών του για την ανταλλαγή υπηρεσιών και πόρων σχετικών με τις συλλογές οικονομικού περιεχομένου, την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους και τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους αναγνώστες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων κάθε ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υποστήριξη επιχειρήσεων σε θέματα προστασίας και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

16/02/2015

Πρόσκληση σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν παροχή υποστήριξης σε θέματα προστασίας και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας απευθύνει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ). Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης "Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις" του Ε.Π "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού", η οποία συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ). Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλη ευρωπαϊκή συμμετοχή και διάκριση για την ελληνική επιχειρηματικότητα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα SME Instrument

11/02/2015

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η επιλογή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που θα υποστηριχθούν μέσω της δεύτερης φάσης του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου της ΕΕ, ειδικά σχεδιασμένου για την απ' ευθείας χρηματοδότηση εξαιρετικά καινοτόμων ΜμΕ. Κατά την πρώτη φάση επιλέχθησαν συνολικά 199 ΜμΕ από 25 χώρες, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν κατ' αποκοπή και με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ για 6 μήνες για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας της καινοτόμου ιδέας και την κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου, ενώ κατά τη δεύτερη φάση επιλέχθησαν συνολικά 78 επιχειρήσεις από 18 χώρες, με προβλεπόμενη χρηματοδότηση από 500.000 έως 2,5 εκατ. ευρώ για 12-24 μήνες για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ή/και υπηρεσιών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματικές Συναντήσεις "Technology Cooperation Days Brokerage Event" για τους τομείς Βιομηχανίας, Αυτοματισμών και Καινοτόμων Τεχνολογιών

10/02/2015

Το Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων "Technology Cooperation Days Brokerage Event" για τους τομείς Βιομηχανίας, Αυτοματισμών και Καινοτόμων Τεχνολογιών διοργανώνει στις 14-16 Απριλίου 2015 στο Αννόβερο (Γερμανία) το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας Hannover Messe 2015, της μεγαλύτερης και πληρέστερης του κλάδου, η οποία πραγματοποιείται 13-17 Απριλίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

SafeChania 2015: Πανελλήνιο Συνέδριο για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην Πολιτική Προστασία

09/02/2015

Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει το 2ο πανελλήνιο συνέδριο "Νέες Τεχνολογίες και Πολιτική Προστασία" με αντικείμενο τη συμβολή του τρίπτυχου Εκπαίδευση-Έρευνα-Καινοτομία στην αντιμετώπιση συμβάντων σχετικών με την Πολιτική Προστασία, όπως οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, οι αποστολές έρευνας και διάσωσης και η ανθρωπιστική βοήθεια. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-12 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων

28/01/2015

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει την εκδήλωση "Crowd-funding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές" με θέμα το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων για το πρόγραμμα "Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες"

26/01/2015

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων και ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες" διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για το παραπάνω πρόγραμμα, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης