Νέα

E.g., 2015-01-30
E.g., 2015-01-30

Ενημερωτική εκδήλωση για το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων

28/01/2015

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει την εκδήλωση "Crowd-funding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές" με θέμα το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων για το πρόγραμμα "Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες"

26/01/2015

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων και ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες" διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για το παραπάνω πρόγραμμα, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Resource Matchmaking 2015 για τους τομείς Ενέργειας και Περιβάλλοντος

23/01/2015

Το Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Resource Matchmaking 2015 "Recycling, Logistics, Waste to Energy & Energy Efficiency" για τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος διοργανώνει στις 5 Μαρτίου 2015 στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Resource, της μεγάλης διεθνούς εκδήλωσης για την κυκλική οικονομία και την ενέργεια, η οποία πραγματοποιείται στις 3-5 Μαρτίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Ecobuild Matchmaking 2015 για τους τομείς Eνέργειας και Bιώσιμου Σχεδιασμού

22/01/2015

Το Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Ecobuild Matchmaking 2015 για τους τομείς της Ενέργειας και του Βιώσιμου Σχεδιασμού διοργανώνει στις 04 Μαρτίου 2015 στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Ecobuild, της μεγαλύτερης διεθνούς εκδήλωσης για την ενέργεια και τις βιώσιμες κατασκευές, η οποία πραγματοποιείται στις 03-05 Μαρτίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωτοβουλία της ΕΕ για Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα πρότυπα

21/01/2015

Διαβούλευση σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν σε "Πατέντες και Πρότυπα" διεξάγει η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ημερομηνία λήξης στις 31 Ιανουαρίου 2015. Στόχος της διαβούλευσης είναι η συλλογή πληροφοριών και η κατάθεση απόψεων από τα εμπλεκόμενα μέρη για την αλληλεπίδραση μεταξύ προτύπων και πνευματικών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας (IPR), όπως είναι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκινά η εφαρμογή του Επενδυτικού Σχεδίου ύψους 315 δισ. ευρώ: Η ΕΕ παρουσίασε νομοθετική πράξη για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων

16/01/2015

Μόλις 50 ημέρες μετά την αναγγελία του φιλόδοξου Επενδυτικού της Σχεδίου για την Ευρώπη με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε  τη νομοθετική πρόταση για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία θα υλοποιηθεί σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το Ταμείο αποτελεί τον πυρήνα της επενδυτικής επίθεσης που επιδιώκει ο πρόεδρος Γιούνκερ. Πρόκειται να κινητοποιήσει ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα στηρίξει, ιδιαίτερα, στρατηγικές επενδύσεις, όπως σε ευρυζωνικά και ενεργειακά δίκτυα, καθώς και μικρές επιχειρήσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Επιχειρήσεων στην Ιαπωνία

15/01/2015

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί εδώ και 25 χρόνια το Πρόγραμμα "H.R.T.P. Human Resources Training Programme", το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη επιχειρήσεων από χώρες - μέλη της ΕΕ να αποκτήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των ιαπωνικών επιχειρήσεων, τις πρακτικές, τη δομή, την κουλτούρα και τα τεχνολογικά επιτεύγματά τους. Το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation ανακοίνωσε την έναρξη του επόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει από τις 11 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2015, με δυνατότητα παράτασης έως τις 12 Ιουνίου. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματικές συναντήσεις για τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών CeBIT 2015 Futurematch Brokerage Event

14/01/2015

Το Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων CeBIT 2015 Futurematch Brokerage Event για τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών CeBIT διοργανώνει στις 16-20 Μαρτίου 2015 στο Αννόβερο (Γερμανία) το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών CeBIT 2015, η οποία φέτος έχει το κεντρικό σύνθημα d!conomy και πραγματοποιείται τις ίδιες ημερομηνίες. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Mobile World Congress 2015 Brokerage Event για κινητές τεχνολογίες

13/01/2015

Το Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Mobile World Congress 2015 Brokerage Event για τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και επικοινωνίας διοργανώνει στις 2-4 Μαρτίου 2015 στη Βαρκελώνη (Ισπανία) το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Mobile World Congress 2015, η οποία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για τις εταιρείες που παρέχουν προϊόντα και εφαρμογές στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και πραγματοποιείται στις 02-05 Μαρτίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΕ: Τα 18 νέα επενδυτικά προγράμματα για την Ελλάδα - Προφίλ & κατανομή πόρων ανά Περιφέρεια

08/01/2015

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για 18 νέα επενδυτικά προγράμματα της ΕΕ για την Ελλάδα, συνολικά και για καθεμία από τις περιφέρειές της. Η συνολική επένδυση της ΕΕ για τα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε περισσότερα από 17 δισ. ευρώ, ποσό που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ). Τα πέντε (5) εθνικά προγράμματα που εγκρίθηκαν καλύπτουν επενδύσεις στην ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, στις μεταφορές και το περιβάλλον, στην δημόσια διοίκηση, το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την παροχή τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη της αποτελεσματικής και σύγχρονης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης