Νέα

E.g., 2015-07-28
E.g., 2015-07-28

Δράση εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Δήμο Αθηναίων

14/07/2015

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) εντός του Δήμου της Αθήνας απευθύνουν μέσω της δράσης "Συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων σε θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας" το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει μέσα από την ανάπτυξη δομών συμβουλευτικής υποστήριξης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) τα τελευταία χρόνια. Η δράση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των startups σε διαστημικές τεχνολογίες

10/07/2015

Οι οργανισμοί EBAN (European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players) και ESA (European Space Agency) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) που δραστηριοποιούνται στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών. Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο οργανισμών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Global Innovation Conference of the International Aeronautical Foundation στο Μόναχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Innovation Expert: Η νέα Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για Καινοτομία στην Πράξη

09/07/2015

Την πρωτοβουλία "Innovation Expert - Καινοτομία στην Πράξη" με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση του καινοτομικού προσανατολισμού στελεχών και επιχειρήσεων υλοποιεί o ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών). Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, η οποία κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Εξωστρέφεια, Καινοτομία, Νέα Επιχειρηματικότητα, αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίηση μιας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής και την αναβάθμιση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοινώθηκαν οι νικητές για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ

30/06/2015

Ανακοινώθηκαν οι 3 νικητήριες πρότασεις που, στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, θα λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, καθώς επίσης εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Οι νικήτριες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε ένα εύρος εμπορικών εφαρμογών, όπως η εκμετάλλευση της πράσινης ενέργειας, η τεχνολογία για την υποβοήθηση της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και το εξειδικευμένο διαδικτυακό delicatessen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία και Brokerage Event στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

26/06/2015

Tο Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation (Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία) διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", από την Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του "Δημόκριτου" στην Αγία Παρασκευή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Bασικός στόχος είναι το Hellenic Forum να καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης των Ελλήνων επιστημόνων της Διασποράς και του εσωτερικού καθώς και η ανάπτυξη δικτύου αμφίδρομων συνεργασιών ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική σχετικά με την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

25/06/2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη του ΕΒΕΑ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΒΕΑ, διοργανώνει στις 29 Ιουνίου 2015 ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά. Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ενώ θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διήμερο Crowdhackathon Transport: Ανοικτά Δεδομένα στις Μεταφορές

22/06/2015

Διήμερο Crowdhackathon πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουλίου 2015 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, το οποίο διοργανώνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων. Το διήμερο Crowdhackathon έχει θέμα την υλοποίηση εφαρμογών που αξιοποιούν ανοικτά δεδομένα (Open Data), ενώ η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας "CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA" που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σεμινάριο Ερμούπολης 2015 με θέμα την αλύσίδα ανάπτυξης καινοτομιών

19/06/2015

Στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Ερμούπολη της Σύρου, η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της Καινοτομίας στην EE

18/06/2015

Η επίδραση της οικονομικής κρίσης γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στις καινοτομικές επιδόσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως αναδεικνύεται στην πρόσφατη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ετήσιο Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας (Innovation Union Scoreboard) για το 2015. Στα συμπεράσματα της μελέτης επισημαίνεται ότι για να βελτιωθεί η ικανότητα της Ευρώπης να καινοτομεί και να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες για την ενθάρρυνση ρηξικέλευθων ιδεών και την εμπορική τους προώθηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημέρα Καριέρας της Α.Σ. "Προωθώντας την Απασχόληση"- Ιωάννινα 2015

17/06/2015

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», Δράση 4: «Δικτύωση μεταξύ των Εταίρων και με την Τοπική Κοινωνία», διοργανώνει στις 17 Ιουνίου 2015 σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα, την εκδήλωση (Workshop) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων «Ημέρα Καριέρας της Α.Σ. “Προωθώντας την Απασχόληση”-Ιωάννινα 2015».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης