Νέα

E.g., 2015-09-06
E.g., 2015-09-06

Επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Danfish International 2015

02/09/2015

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Danfish International 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2015 στο Aalborg (Δανία) με την συμμετοχή οργανισμών από την Ευρώπη και την Κίνα. Την διεθνή εκδήλωση ερευνητικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, σε συνεργασία με το North Denmark EU Office και με τη θεματική ομάδα "Maritime Industry & Services" του Δικτύου Enterprise Europe Network....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκδήλωση με θέμα "Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

02/09/2015

Εκδήλωση με θέμα "Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Αίθουσα Ολυμπιάς, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 16:00. Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ), η ΔΕΘ και το Δίκτυο Πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημερίδα "Ορίζοντας 2020: Οι προκηρύξεις για Ε&ΤΑ το 2016-2017"

02/09/2015

Ημερίδα με θέμα "Ορίζοντας 2020: Οι προκηρύξεις για Ε&ΤΑ το 2016-2017" διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) (Αμφιθέατρο Ισογείου), από τις 14:45 έως τις 19:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Enterprise Greece θέτει σε διαβούλευση το πρόγραμμα συμμετοχής της χώρας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού το 2016

28/08/2015

Στο πλαίσιο της συντονισμένης και συνδυασμένης παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό και με σκοπό την υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος εξωστρέφειας, στο οποίο το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, η Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων , ανακοινώνει το υπό διαβούλευση σχέδιο του Προγράμματος που αφορά στη συμμετοχή της χώρας μας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

#HackEKT Διαγωνισμός Εφαρμογών για Ανοικτά Δεδομένα & Αποθετήρια Επιστήμης & Πολιτισμού

26/08/2015

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διενεργεί ανοικτό διαγωνισμό για την υλοποίηση εφαρμογών προστιθέμενης αξίας με στόχο την περαιτέρω καινοτόμα αξιοποίηση και ανάδειξη των ανοικτών συνόλων δεδομένων των αποθετηρίων έγκριτου επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου τα οποία αναπτύσσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έγκριση ενός νέου διασυνοριακού προγράμματος της ΕΕ για την Ελλάδα και την Αλβανία, ύψους 42 εκατ. ευρώ

31/07/2015

Ένα νέο διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg IPA» που εγκρίθηκε από την Επιτροπή αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις παραμεθόριες περιφέρειες Ελλάδας- Αλβανίας μέσω της προώθησης της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης. 

Η κ. Corina Crețu, επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, δήλωσε: «Τα διασυνοριακά προγράμματά μας προβλέπουν συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προσφέρουν νέες οικονομικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους που ζουν στις παραμεθόριες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτόνων της. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ευκαιρία για τις περιφέρειες με στόχο την εξεύρεση κοινών λύσεων σε κοινές προκλήσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δράση εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Δήμο Αθηναίων

14/07/2015

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) εντός του Δήμου της Αθήνας απευθύνουν μέσω της δράσης "Συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων σε θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας" το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει μέσα από την ανάπτυξη δομών συμβουλευτικής υποστήριξης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) τα τελευταία χρόνια. Η δράση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των startups σε διαστημικές τεχνολογίες

10/07/2015

Οι οργανισμοί EBAN (European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players) και ESA (European Space Agency) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) που δραστηριοποιούνται στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών. Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο οργανισμών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Global Innovation Conference of the International Aeronautical Foundation στο Μόναχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Innovation Expert: Η νέα Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για Καινοτομία στην Πράξη

09/07/2015

Την πρωτοβουλία "Innovation Expert - Καινοτομία στην Πράξη" με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση του καινοτομικού προσανατολισμού στελεχών και επιχειρήσεων υλοποιεί o ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών). Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, η οποία κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Εξωστρέφεια, Καινοτομία, Νέα Επιχειρηματικότητα, αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίηση μιας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής και την αναβάθμιση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοινώθηκαν οι νικητές για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ

30/06/2015

Ανακοινώθηκαν οι 3 νικητήριες πρότασεις που, στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, θα λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, καθώς επίσης εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Οι νικήτριες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε ένα εύρος εμπορικών εφαρμογών, όπως η εκμετάλλευση της πράσινης ενέργειας, η τεχνολογία για την υποβοήθηση της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και το εξειδικευμένο διαδικτυακό delicatessen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες

Φόρμα αναζήτησης